Styreleder i Portable CV, Tor Westerheim.

Styreleder i Portable CV, Tor Westerheim.

Skriv ut Tips en venn

Del denne artikkelen:

Share

Av: Astri Vannebo
2011-09-02  endret 2011-09-14

Det kan siteres fra denne siden under forutsetning av at det henvises tydelig til kilden seniorpolitikk.no

Bærbar CV:

Enklere å være jobbsøker

Jobbsøkere har slitt og stønnet. CV-skriving, nå igjen…! Men nå er det slutt på at folk må skrive CV-en sin på nytt og på nytt. Et splitter nytt system er på plass, og fra 1. september kan alle norske rekrutteringsbyrå søke om å få sertifisert sine CV-løsninger.

Portable CV heter det på fint, den nye CV-standarden som nå er på plass til beste for jobbsøkere i Norge. Det innebærer at du enkelt kan ta med deg din CV fra en sertifisert løsning over til andre løsninger med Portable CV. Informasjonen som gjenbrukes på tvers av leverandører av Portabel CV er personalia, utdanning, erfaring og vedlegg.

seniorpolitikk.no har fulgt den møysommelige prosessen fra sidelinja, og kunne i fjor rapportere i optimistiske vendinger om at ordningen skulle være på plass innen årsskiftet. Fullt så kvikt har det ikke gått, men likevel; imponerende radig. Styreleder Tor Westerheim har vært involvert i arbeidet siden starten.

Fornyings- og administrasjonsdepartementet inviterte til et første møte om saken. Med i arbeidsgruppen var rekrutteringsorganisasjoner som WebCruiter, Finn.no, JobbNorge, HR Manager, Lumesse og NAV.

– Har det vært en langt vei å gå?

– Både ja og nei. Det morsomme er at vi etter det første fellesmøtet, da aktørene bestemte seg for å gå videre med saken, forventet å støte på en mengde hindringer, og at ingen av disse forventede hindringene viste seg, overhodet. Det har hele veien vært en åpen og god tone, noe som en strengt tatt ikke kunne forvente, når ulike aktører fra konkurrerende organisasjoner skulle finne en felles løsning, sier Tor Westerheim.

Startet med et hjertesukk

Det startet med et hjertesukk fra en jobbsøker – i form av et leserinnlegg i Aftenposten, 18. mars i fjor. Departementsfolk plukket opp hansken, rekrutteringsbransjen fulgte opp, og den 22. juni i år kunne fornyingsminister Rigmor Aasrud lansere standarden Portable CV, som vil gjøre det mulig for jobbsøkere å ta med CV-en sin fra én rekrutteringsportal til en annen. Jobbsøkere vil med det slippe å registrere sine CV-data om igjen og om igjen i forskjellige jobbsøkerløsninger.

Aktører som allerede er inne med sertifiserte løsninger, i henhold til Portable CV-standarden, er HR Manager, JobbNorge, NAV, Lumesse og WebCruiter, mens finn.no og Manpower ennå jobber med saken.

– En enkel løsning

Styreleder Tor Westerheim forteller at de tidlig ble enige om å bygge den nye CV-løsningen på den internasjonale standarden HR-XML, og han understreker at gruppen hele tiden jobbet mot å finne enkle løsninger, som kunne tilpasses mange særegne behov, noe som var sterkt medvirkende til at de kom så fort til enighet.

– Det gjør at det også blir greit for nye aktører å henge seg på.

Fra og med 1. september er altså dokumentasjonen som skal til, tilgjengelig på www.portablecv.no, og styret er forberedt på å ta imot formelle søknader. En sertifisert løsning skal følge foreningens retningslinjer, og alle medlemmer må betale en innmeldingskontingent og deretter en årlig medlemskontingent. Styret velges av medlemmene, og alle medlemmer har rett til å bli med på foreningens møter.

– Et konkurransefortrinn for aktører i rekrutteringsbransjen?

­– Jeg vil snarere si at det er en konkurranse-ulempe ikke å ha denne sertifiseringen.

– Og prisen…?

– … er høyst overkommelig. Vedtektene våre sier at vi er en non-profit organisasjon, så prisen på rundt 10 000 kroner er bare det som må til for å dekke løpende driftskostnader ved prosjektet.

 

Portable CV: Slik gjør du det

Klikk, klikk, klikk – og klikk. Bortimot så enkelt er det med gjenbruk av en gammel CV.

1. Registrer en CV
Du fyller inn dine CV-data hos en sertifisert aktør. Dersom du allerede har tilgang til en registrert CV hos den sertifiserte aktøren, kan du benytte denne.

2. Lagre den CV-en du ønsker å gjenbruke
Trykk på knappen ‘portableCV eksport’ hos den sertifiserte aktøren som har din CV.
Du følger instruksjonene på siden og får lagret din CV som en fil på din egen datamaskin.

3. Last opp din CV hos sertifisert aktør
Trykk på knappen ‘portableCV import’ for å importere din Portable CV, som du har lagret på din datamaskin. Sjekk feltene som er fylt ut automatisk, og gjør de endringer du ønsker. CV-informasjon som kan gjenbrukes fylles inn automatisk i løsningen.

4. Søk på stilling
Skal du søke på en stilling fyller du i tillegg ut søknadstekst for stillingen og trykker på valg for å sende søknad.

Kilde: Foreningen Portable CV

blog comments powered by Disqus
Senter for seniorpolitikk

Akersgata 32
0180 Oslo

ssp@seniorpolitikk.no
Telefon: 23 15 65 50

April 2014
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11

Tekststørrelse

T T T Gul/svart icon Normal
Sidekart
© 2010 Senter for seniorpolitikk | Ansvarlig redaktør: Tora Herud