Reidulv Langvatn til venstre og Åge Sørland til høgre med rådmann Frank Westad i midten. (Foto Hans Holmøyvik, Fjordingen)

Reidulv Langvatn til venstre og Åge Sørland til høgre med rådmann Frank Westad i midten. (Foto Hans Holmøyvik, Fjordingen)

Rekruttering:

Rådmann så plutselig lyset

- Det har gått opp et lys for meg. Vi har gått glipp av masse ubrukt kompetanse tidligere. Først nå så vi muligheten, sier rådmann Frank Westad (48) i Hornindal kommune i Sogn og Fjordane. Lyskildene er to nyansatte seniorer på 70 år.

En av kommunens ingeniører skulle ha svangerskapspermisjon og det var behov for vikar. Da vikariatet ble lyst ut søkte blant andre to ingeniører, en på 69 og en på 70 år.
- Nå deler de to vikariatet mellom seg fram til 1. august 2011 og med mulighet for forlengelse. Begge har svært relevant kompetanse og erfaring. Jeg begriper ikke at jeg ikke har tenkt på denne muligheten før, sier Westad. Han er dessuten positivt overrasket over at en av de to vikarene til og med ba om å få dra på kurs for å lære ny bygningslov.

Gamle kjente deler jobb

Reidulv Langvatn og Åge Sørland tok utdanning på samme sted på slutten av 1960-tallet, men de var ukjent med hverandres søknader på jobben i Hornindal.

- Jeg jobbet i Volda kommune i rundt 35 år, blant annet som planlegger og byggeleder på vannverk, eldresenter, byggefelt og på skoler. Men de siste 6-7-årene var jeg mye plaget med en hofte. Jeg følte meg gammel og sluttet da jeg var 68 år, sier han.

Foryngelseskuren

seniorpolitikk.no er naturlig nok nysgjerrig på hva slags foryngelseskur Langvatn har vært på.
- Jeg ble operert i fjor, året etter at jeg sluttet. I løpet av friåret mens jeg grodde ihop igjen, reiste jeg på Island, i USA, Tyskland, Østerrike og Italia. Ellers er det beste for meg å gå i skogen.  Nå er jeg kvitt plagene og synes det er OK å jobbe igjen. Åge Sørland begynte i 40 prosents stilling i juni og jeg begynte i 60 prosent nå 1. oktober, sier Reidulv Langvatn, som fylte 70 år i august. Han synes det er helt utrolig det han ser på TV fra demonstrasjonene i Frankrike, om motstanden mot å heve pensjonsalderen til 62 år.

Jobbsøker 70 år

- Jeg så utlysningen i Teknisk Ukeblad og ringte på stillingen, så sendte jeg søknad og fikk jobb. Det er mye nytt å sette seg inn i, for jeg har jo vært ute en stund, sier han. Langvatn synes han kan jobbe når han ellers føler seg frisk, og han mangler ikke fritidsinteresser heller. Han begynte å spille piano da han var 65 år og ellers synger han i kor og spiller i korps.

- Pianolæreren min sier at jeg aldri kommer til å bli veldig god, men det gjør ingenting, sier Reidulv Langvatn. Med tre-dagers uke har han nok tid til fritidssyslene, kona og sju barnebarn. Han synes også det går greit å kjøre seks mil hver vei til og fra jobb.

blog comments powered by Disqus
Senter for seniorpolitikk

Akersgata 32
0180 Oslo

ssp@seniorpolitikk.no
Telefon: 23 15 65 50

April 2014
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11

Tekststørrelse

T T T Gul/svart icon Normal
Sidekart
© 2010 Senter for seniorpolitikk | Ansvarlig redaktør: Tora Herud