Bjørn Horni og Sven Gudbrandsen snakker gjerne om reiser til København. (Foto Astri Vannebo)

Bjørn Horni og Sven Gudbrandsen snakker gjerne om reiser til København. (Foto Astri Vannebo)

Skriv ut Tips en venn

Del denne artikkelen:

Share

Av: Astri Vannebo
2011-05-19  endret 2011-05-26

Det kan siteres fra denne siden under forutsetning av at det henvises tydelig til kilden seniorpolitikk.no

Rekruttering:

Sender seniorer på sjøen

Søkere under seksti vil ikke bli vurdert! Sånn lød det i annonsen som fikk to velvoksne jobbsøkere til å sperre opp øynene. Var det en spøk?

Nei da, det var så visst ingen spøk, og i dag er Bjørn Horni (61) og Sven Gudbrandsen (60) i full sving med å spre – og selge – det gode budskap om opplevelsesrike sjøreiser til København. Målgruppene for jobben er også litt oppe i årene, og det var på denne bakgrunnen at Vivian Sivertsen, administrerende direktør i DFDS Seaways, fikk ideen om å jakte på sekstiåringer til sitt nye team av seniorselgere.

Les også: - Spennende selgerprofiler

13. oktober 2010 fikk Bjørn Horni lett øye på helsidesannonsen i Aftenposten.

- Jeg søkte ganske umiddelbart, så da min NAV-kontakt neste dag ringte for å tipse meg om å søke, kunne jeg bare si «det har jeg alt gjort!» Sven Gudbrandsen var nok noe mer skeptisk, og tenkte at «ja vel, dette var jo et sjarmerende PR-stunt». Men etter å ha grunnet litt fram og tilbake, fant han at dette kanskje kunne være verdt et forsøk.

- Men jeg var jo bare 59 da annonsen sto, så jeg visste vel ikke helt, flirer han. Nå er han også i mellomtida blitt voksen, som han sier. Så den saken løste seg greit.

Søkkrike på kompetanse

Både Bjørn Horni og Sven Gudbrandsen var søkkrike på kompetanse og hadde solid jobberfaring da de én ikke så vakker dag sto uten jobb. Sistnevnte har lang merkantil ledererfaring i et stort internasjonalt firma, og har de siste ti årene vært utviklingssjef i en fargekjede, hvor han i dag også er innehaver av én av butikkene i kjeden, Kolbotn Interiørservice. Han jobber noe der i helgene, men det er – i alle fall ikke foreløpig – rom for 100 prosent for hans eget vedkommende. Så han har definitivt vært jobbsøker det siste året.

Bjørn Horni startet i sin tid arbeidskarrieren som selger for Nestlé, og har siden hatt titler som salgssjef, daglig leder og direktør – uten at det hjalp synderlig den dagen han sto der uten jobb. Han gjorde alt det riktige. Gikk jobbkurs gjennom NAV og sendte søknader med propre CV-er i alle retninger.

- Jeg sendte vel over sytti søknader, forteller Bjørn Horni. Det å ikke jobbe videre var for ham en helt uaktuell tanke. Siden han aldri fikk napp – noe han ganske snart tolket som aldersbetinget – innså han at han faktisk sto igjen med ett eneste alternativ: å opprette sitt eget foretak og samtidig innstille seg på å ta ut pensjon ved siden av fra fylte 62. Da annonsen fra DFDS Seaways dukket opp, var han mer enn klar.

Sine egne porteføljer

Daglig arbeidsplass på Vippetangen i Oslo, hvor Pearl Seaways og Crown of Scandinavia bringer reisende til hyggelige danske dager, har ikke gjort verken Horni eller Gudbrandsen til regulære lønnsmottakere. De har begge sine egne foretak og bygger opp sine egne porteføljer av velvoksne kundegrupper. Mulig provisjon av salget vil normalt ligge et godt stykke fram i tid. DFDS Seaways gir støtte og veiledning ved opprettelsen av enkeltmannsforetak, samtidig som de inviterer inn til et arbeidsfellesskap med kollegialt samvær og dessuten bidrar til velfungerende hjemmekontorer, med det som måtte trenges på den tekniske siden.

- Vi er blitt veldig godt mottatt, og jeg vil gjerne fremheve det gode arbeidsmiljøet her, sier Sven Gudbrandsen, noe Bjørn Horni gir sin hele og fulle tilslutning til.

- Vi hadde et flott kick off i januar, og i begynnelsen av februar var vi i gang, sier han. Det føles godt å ha en arbeidsplass å gå til igjen. Det var det han savnet mest i perioden som ledig, det å ha kolleger, det å ha folk rundt seg.

Noe de to seniorene også er hjertens enige i, er at det er moro å jobbe med salg når en har så mye flott å by på: Deilige sjøreiser, opplevelser ombord og – ikke minst – destinasjonen København: En herlig by!

blog comments powered by Disqus
Senter for seniorpolitikk

Akersgata 32
0180 Oslo

ssp@seniorpolitikk.no
Telefon: 23 15 65 50

April 2014
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11

Tekststørrelse

T T T Gul/svart icon Normal
Sidekart
© 2010 Senter for seniorpolitikk | Ansvarlig redaktør: Tora Herud