Egil

Egil "Drillo" Olsens systematikk og vitenskapelige metoder virket nok en gang. (Foto SCANPIX)

Skriv ut Tips en venn

Del denne artikkelen:

Share

Av: Tora Herud
2010-08-13  endret 2010-08-18

Det kan siteres fra denne siden under forutsetning av at det henvises tydelig til kilden seniorpolitikk.no

Sport:

Hva er det med seniorene, egentlig?

Onsdag var Norge best i fotball og slo Frankrike 2-1 på Ullvaal stadion: ”… slik det ofte går når den 68-årige trollmannen leder landslaget”, skriver Dagbladet. - Hva er det som gjør at seniorene lykkes så godt i arbeidslivet, spurte Pål Thoresen i NRK1s Sommeråpent dagen etter.

- Mannen med pælane begynner å trekke på åra, men han har en fantastisk statistikk. Hva er det med Drillo eller eldre menn i arbeidslivet? Og hvis vi tar med Nils Arne Eggen i Rosenborg også, begge gjør come back på come back, sier Pål Thoresen.

- Det er helt fantastisk det som skjer på landslaget og i Rosenborg. …Skulle ønske vi fikk se fra norske sportsjournalister nå, som har hetset Drillo i fem-ti år etter at han gikk av, og det bør stå: ”Unnskyld, vi tok feil”, sier Aslak Sira Myhre, daglig leder i Litteraturhuset i Oslo og gjest i sommeråpent. Han siktet til Truls Dæhli i VG, Morten Pedersen i Dagbladet og Davy Wathne i TV2. Myhre fortsatte med stort engasjement å forklare hvordan Drillo og Eggen systematisk og vitenskapelig jobber med lagene sine, slik at det fører til seier.

Knøttenasjonen Norge
”Ny storskalp” for Drillo, skriver VG og mener at han nå har nok en sier mot en stor nasjon i ermet, Frankrike i tillegg til Italia, England, Brasil og Tyskland. Etter at Drillo gjorde come back har han hatt ni seire, tre uavgjort og bare to tap på 14 kamper. ”Sterke tall for en knøttenasjon”, skriver Robert Veiåker Johansen i Aftenposten.

Drillo selv er fornøyd med innsatsen i kampen mot Frankrike og sier til Dagbladet: ”-Jeg tror veldig få andre i verden ville slått dette franske laget”. Han overtok landslaget etter at Åge Hareide hadde ledet det gjennom 12 kamper på rad uten seier.

In å være eldre fotballgutt
”Er vi på vei til en ny gullalder i norsk fotball? Det er litt synd at de gamle må trå til igjen, men kanskje kan vi lære mer av mesterne og få en bedre etterhistorie enn med Semb og Hareide”, skriver en glad bergenser på Aftenpostens nettsider. Fifa-rankingen viser at Norge er verdens 22. beste fotballnasjon, det er plassen bak Frankrike, og det var før seieren. Etter Hareide lå Norges landslag i fotball på en 59. plass.

Det er så br, at Jan Åge Fjørtoft, eller Aktive Fjørtoft (43) som han kalles i samme avis, samlet gamle landslagshelter fra 80- og 90-tallet til middag ”noen timer før fremtiden” på Ullevaal stadion onsdag. Fjørtoft håper at dette kan gjentas, men vet ikke om de skal kalle seg veteraner, oldboys eller ”legendene”. ”Inn med magen, frem med haka”, kommanderte Mini før eks-spillerene stilte opp til lagbilde.

Hva er alder egentlig?

”Rent begrepsmessig oppfattes ”eldre” paradoksalt som yngre enn ”gammel”. Jeg pleier å kalle 60-årene for alderdommens ungdom og 70-årene for den eldre middelalder (72-åringer gjør sitt beste for å kjempe mot realitetene) og alt over 80 som bonus. Man kan forsøke seg med å si at det viktige er ikke hvor gammel man er, men hvordan man er gammel. At alder ikke er et spørsmål om år, men om sinnstilstand. Det viktigste er imidlertid å være klar over mulighetene som stadig er til stede, og samtidig erkjenne at ens alder ofte ligger 10-15 år over det man ønsker å oppfattes som”, skriver Thor Bjarne Bore i artikkelen ”Drillo, Eggen – og oss andre” på ”borebloggen” i Aftenbladet.no, og han avslutter slik:

” Ikke alle kan ha pågangsmot som en 20-åring, energi som en 30-åring, vitalitet som om man er 40, helsen til en 50-åring, evnen til å bruke erfaringer til konstruktiv nytenkning som en 60-åring og som 70-åring be om å få sinnsro til å akseptere det man ikke kan forandre på, mot å forandre på det man kan, og forstand til å innse forskjellen. Men det er viktig å reise seg fra TV-skjermen og forsøke både intellektuell aktivitet og følge dagens ord fra forskning.no: Det er nok med 30 minutters rask gange for friske voksne mennesker daglig, for å holde de ulike helseparameterne i sjakk.”

blog comments powered by Disqus
Senter for seniorpolitikk

Akersgata 32
0180 Oslo

ssp@seniorpolitikk.no
Telefon: 23 15 65 50

Juli 2014
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10

Tekststørrelse

T T T Gul/svart icon Normal
Sidekart
© 2010 Senter for seniorpolitikk | Ansvarlig redaktør: Tora Herud