Egil Drillo Olsen gir seg ikke. (Foto Scanpix)

Egil Drillo Olsen gir seg ikke. (Foto Scanpix)

Skriv ut Tips en venn

Del denne artikkelen:

Share

Av: Tora Herud
2011-08-26  endret 2011-09-02

Det kan siteres fra denne siden under forutsetning av at det henvises tydelig til kilden seniorpolitikk.no

Sport:

NFF satser på en senior

- Jeg kom til at jeg hadde motivasjon, guts, overskudd og engasjement, sier landslagstrener i fotball, Egil ”Drillo” Olsen (69) til Dagsavisen. I NRK1 ble han torsdag kveld omtalt som Norges ”nye” landslagstrener for de neste to årene.

- Egil oppfylte alle kravene. Han er en av de mest erfarne landslagstrenerne i hele verden, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb.

Føler seg ønsket i jobben

Kona til Drillo er interessert i fotball og synes det er ålreit at han fortsetter som trener. Og det er hun ikke alene om.

- Jeg følte at jeg hadde støtte fra spillerne og fra folket i gata. Ja, til og med folk i media som ikke liker min spillestil, ville at jeg skulle fortsette. Det er jo litt av et paradoks, smiler han til Dagsavisens journalist Tor Karlsen. Presidenten i Norges Fotballforbund (NFF), Yngve Hallén, kaller ansettelsen en skikkelig gladsak.

Drillos senkarriere 

Drillos siste kontrakt som norsk landslagssjef er ifølge VG den niende i rekken, og til avisen har han skrevet under på at det er den siste. Men VG tolker den skriftlige beskjeden dit hen at Drillo ikke utelukker at han kommer til å ta andre jobber som 72-åring i 2014. 

Drillo har sørget for at Norge er nær en EM-plass, og VG-journalist Knut Espen Svegaarden skriver: ”Sånn sett er det naturlig at mannen som har sørget for gode muligheter til å komme til Brasil-VM 2014 også får fullføre verket. Med bedre lønn. Selvsagt”. 

- For med Drillo er alt mulig; gode resultater, heldige trekninger – og både spillerne og et folk som tror på han driver med, skriver Svegaarden.

Holder seg i form 

”Gråhåret og bustete, halter han inn i norsk fotballs viktigste jobb” skrev vi her på seniorpolitikk.no i januar 2009. Det er en kjent sak at Egil Olsen har Bechtrews sykdom. 

- Når du først har fått denne sykdommen, er det vanlig at du får tilbakefall – uten at det er en farlig sykdom. Dette har heller ikke noe med alder å gjøre, sa landslagslege, Thor Einar Andersen til Aftenposten samme år.

Hadde det ikke vært for pressekonferansen om ny jobb, skulle Drillo egentlig ha vært på trening i går, ifølge Dagbladet.

- Jeg trener flere dager i uka, både styrke og kondisjon. Så går jeg tur med mine to hunder ofte, sier han til avisen.

Internasjonal kjendis 

En ting er at Drillo har skrevet mini-atlas med fakta om land i hele verden, og at han kan på rams høyden på de høyeste fjellene i hvert land. Brasils høyeste fjell er Pico da Neblina på 2994 meter over havet. En annen ting er å få Norge til VM i Brasil. 

På slutten av 90-tallet ble han verdenskjent for uttalelsen: ”Brasil ville ha blitt bedre med meg som trener”.

- Jeg må innrømme at det var morsomt å bli gjenkjent på gaten i Rio da jeg var der med ”Gutta på tur” for noen år siden, sier Drillo til VG. Han liker muligheten for å kunne avslutte fotballkarrieren i VM-sluttspillet på hjemmebane hos den fem-dobbelte verdensmesteren. 

Vi sier bare lykke til!

blog comments powered by Disqus
Senter for seniorpolitikk

Akersgata 32
0180 Oslo

ssp@seniorpolitikk.no
Telefon: 23 15 65 50

April 2014
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11

Tekststørrelse

T T T Gul/svart icon Normal
Sidekart
© 2010 Senter for seniorpolitikk | Ansvarlig redaktør: Tora Herud