Kari Vikerhaugen er lærer ved Eidskog ungdomsskole. (Foto TH)

Kari Vikerhaugen er lærer ved Eidskog ungdomsskole. (Foto TH)

Skriv ut Tips en venn

Del denne artikkelen:

Share

Av: Tora Herud
2010-09-13  endret 2010-09-23

Det kan siteres fra denne siden under forutsetning av at det henvises tydelig til kilden seniorpolitikk.no

God helse:

Aktiv for eget og andres beste

- Fysisk aktivitet er viktig for å få energi til jobben, for velvære og for kondisjon til idretten min. Jeg tror jeg kan telle sykedagene mine så langt i arbeidslivet på én hånd, og det tror jeg skyldes at jeg alltid har vært fysisk aktiv, sier lærer Kari Vikerhaugen (63).

Noe av treningen tar Vikerhaugen ved å finne -, løpe opp - og merke gjengrodde stier der hun bor i Slåstad i Hedmark. Det verdsettes høyt av idrettslaget, som på denne måten får flotte turløyper. Hun deltar dessuten aktivt som orienterings- og terrengløper, også på verdensbasis.

Kari var en aktiv unge, gikk på ski og skøyter og begynte tidlig med orientering og friidrett. Faren sa at hun var som en smågutt.
- Jeg trente ikke systematisk før jeg fylte 30 år. Nå trener jeg fem dager i uka inkludert konkurranser i orientering og terrengløp. Det er mest løping, og helst i skogen, sier hun.

På gjengrodde stier
Som en del av treningen finner og løper Kari opp gamle stier sammen med mannen sin, og til stor glede for Trimgruppa i Slåstad idrettslag. Merkede turløyper er åpne for alle, og til alle døgnets tider sommer som vinter. Det henges opp kasser med bøker der turgåere og turløpere kan skrive navnene sine, og en gang i året trekkes det premier blant deltakerne. Alle er ikke gode med kart og mange føler seg dessuten tryggere i en merket løype.

Delvis AFP fra i høst
Kari Vikerhaugen er utdannet bioingeniør og har mange års erfaring fra helsevesenet. Senere har hun tatt spesialpedagogikk og byttet til skolevesenet. Som lærer underviser hun i fagene matematikk, RLE (religion, livssyn og etikk) og som spesialpedagog.
-Jeg har vært i full jobb hele livet, men mannen min er pensjonist, så fra 1. august i år har jeg tatt 40 prosent AFP, blant annet for å få mer tid til å reise for å drive med idretten min. Hvis jeg hadde tatt full AFP kunne jeg bare ha tjent 15.000 kroner i året ved siden av. Jeg er dessuten glad i jobben min, og føler at jeg har veldig mye å gi, sier hun.

Reiser for å løpe
Første uken i august deltok Kari Vikerhaugen i veteran-VM i orientering i Sveits.
- Jeg har hatt lyst til å ha mer tid til å reise for å kunne dyrke idretten min. I VM var det rundt 200 deltakere i min klasse og jeg kom med blant de 80 som nådde A-finalen, men det var vanskelig terreng og så bommet jeg på en post, sier hun. Nye landskap og ulike terreng er noe av det som pirrer Karis reiselyst
-Å løpe orientering og å se nye steder samtidig, er en fin kombinasjon, synes hun.

blog comments powered by Disqus
Senter for seniorpolitikk

Akersgata 32
0180 Oslo

ssp@seniorpolitikk.no
Telefon: 23 15 65 50

April 2014
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11

Tekststørrelse

T T T Gul/svart icon Normal
Sidekart
© 2010 Senter for seniorpolitikk | Ansvarlig redaktør: Tora Herud