Arbeidsgivere

Abelia hjelper medlemmene å beholde seniorene

Bransjeforeningen Abelia i NHO øker trykket på å hjelpe sine medlemsbedrifter til å beholde seniorkompetansen litt lenger.

Av Berit Solli, 20. november 2023

Adm dir i Abelia, Øystein Eriksen Søreide. Alle foto: Abelia

Administrerende direktør i Abelia Øystein Eriksen Søreide intervjuer arbeidsdirektør Nina Melsom i NHO om hvordan kunnskapsbedrifter som er medlem hos Abelia kan beholde sine eldre arbeidstakere.

Se og hør mer fra Abelia i podkast Fremtidens næringsliv her.

HR-samling

Abelia hadde forrige uke en todagers samling for HR-ansatte hos sine medlemsbedrifter. Arrangementet het “Ressursbølgen“. Senter for seniorpolitikk deltok med direktør Kari Østerud som både foredragsholder og til å lede workshop sammen med BI-professor Anders Dysvik.

Fire bedrifter presenterte sin seniorpolitikk:

  • Experis (les case her på våre nettsider)
  • Nammo (les case her på våre nettsider)
  • TietoEvry
  • Storebrand

Blant øvrige bidragsytere var Erling Holmøy fra SSB, partileder Erna Solberg fra Høyre og direktør Kari Østerud fra Senter for seniorpolitikk.

Erna Solberg
Partileder i Høyre og tidligere statsminister Erna Solberg snakket om hvor viktig det er at eldre arbeidstakere jobber lenger.

Kari Østerud
Direktør i Senter for seniorpolitikk holdt innlegg og ledet deretter gruppearbeid og diskusjon på HR-samling for medlemsbedrifter i Abelia.
Erling Holmøy
Erling Holmøy fra Statistisk sentralbyrå.

Les også: Abelia løfter betydningen av lengre arbeidsliv

Les her: Seniorene er en del av et mangfoldig arbeidsliv

Skal vi komme til dere?

Senter for seniorpolitikk holder foredrag og driver veiledning for virksomheter, for eksempel ledergrupper, tillitsvalgte og HR-folk. Vi tilpasser opplegget etter mottakere og ditt behov. Les mer om hvordan vi kan hjelpe deg her.

Fyll ut her, så tar vi kontakt: