
Snart er det ikke den ting Omega 3-fettsyrer kan beskytte oss mot og hjelpe oss med. Det holder med et fiskemåltid i uken. Ifølge Aftenposten i dag kan ”Litt fisk gi mye helse”. Sjansene for å overleve akutt sykdom i alderdommen dobles. Avisen viser til forskere ved NTNU som står bak en undersøkelse som offentliggjøres i dag i det medisinske tidsskriftet American Journal og Clinical Nutrition. Forskerne mener at eldre med akutte, hjerte- og karsykdommer og som har et visst nivå av Omega-3 i blodet, har 48 prosent lavere sjanse for å dø enn dem med et lavt nivå.I samme artikkel vises det til nyere forskning om at Omega-3 kan hjelpe noen av dem som sliter med ADHD og depresjon, og at det også kan hjelpe dem har lesevansker på grunn av dysleksi.”Spis deg glad” lyder en annen artikkel i samme avis. Bildet viser laks og reker dandert på grønne grønnsaker som spinat, brokkoli og asparges. Lege og fedmeforsker Grethe Støa Birketvedt er intervjuet om slanking og kosthold. Hun anbefaler reker, sopp, torsk, tunfisk, hellefisk, laks, kamskjell, kyllingbryst, kalkunbryst, spinat, soyabønner, asparges og brokkoli.Det minner meg om en fortausrestaurant i Paris i vår. Jeg bestilte dagens rett og fikk et stykke stekt laks krydret med provence-krydder, salt og pepper. Fiskestykket lå på en solid porsjon dampet spinat. Og det var det! Retten lages på 10 minutter. God middag!