VG Helg

Demper VGs idyllisering av pensjonistlivet

VG hadde lørdag en forside og fire sider inni tilegnet drømmen om pensjonistlivet. Senter for seniorpolitikks Kari Østerud er intervjuet, og modererer idylliseringen av å ha ferie hele året.

Av VG lørdag 6. april 2019, 8. april 2019

VG lørdag 6. april 2019

VG lørdag 6. april 2019

Senter for seniorpolitikk jobber for at flest mulig skal kunne og ville jobbe lengst mulig. Direktør Kari Østerud unner alle å få gå av med pensjon, men advarer i lørdagens VG mot å tro at livet blir mye bedre bare man slutter å jobbe.

– Tidligere studier viser at mange tror at ting blir så annerledes når de blir pensjonister. Men du forandrer ikke personlighet, selv om du går av med pensjon. Har du ikke vært flink til å drive med frivillig arbeid og brukt mye tid på familien tidligere, så begynner du ikke med det som pensjonist, sier Østerud til VG.

Feriedrømmen

VG viser til en større undersøkelse fra Respons Analyse som viser at folk over 50 år drømmer om å reise og tilbringe mer tid med familien. 63 prosent av dem over 50 år mener at «drømmetilværelsen» som pensjonist, er reiser og opplevelser. Blant dem som er mellom 60 og 69 år, mener hele 71 prosent dette.

– Kanskje man overvurderer hvor moro det er å være på ferie 365 dager i året. Man bør tenke gjennom hvordan man skal erstatte arbeidsmiljøet og kollegaene og det å være en etterspurt person, med noe fornuftig og meningsfylt, sier Østerud til VG.

Østerud mener det er deilig med lange frokoster og tid til å lese tre aviser når du er på ferie. Men det er altså når du er på ferie. Ikke når det er hverdagen. Saken er ikke tilgjengelig på nett.

VG skriver om lykken ved å jobbe lenge

Fakta

FAKSIMILE: VG brukte forsiden og fire sider inni på lørdag om sin undersøkelse av hva folk over 50 år drømmer om. Direktør Kari Østerud ved Senter for seniorpolitikk mener mange overvurderer hvor morsomt det er å være på ferie 365 dager i året.