Dagbladet

Derfor er seniorene best på jobben

"Seniorer er minst slitne," slår Dagbladet fast. Avisen intervjuer forskere på OsloMet, Bjørn Ask (72) og Linda Hauge om ny forskning på de eldste arbeidstagerne.

Av Berit Solli, 4. mars 2020

Dagbladet 4 mars 2020

Dagbladet vier onsdag 4. mars forsiden og tre sider inni til ny forskning fra OsloMet. Avisartikkelen er en del av forskningsprosjektet Exit Age og blir presentert på Senter for seniorpolitikks seminar i Oslo i morgen.

På seminaret blir det presentert forskningsresultater fra både Nova og AFI ved OsloMet.

Dagbladet 4 mars 2020

NOVA-forskerne Tale Hellevik og Katharina Herlofson har funnet ut at arbeidstagere i sekstiårene føler seg mer fulle av energi enn yngre gjør. “At ansatte i 62- til 65-årsalderen skulle være så slitne, syntes vi var litt rart. Denne arbeidsgruppen er jo ferdig med små barn og har ofte heller ikke egne foreldre som skal følges opp,” sier Herlofson til Dagbladet.

Les mer om studien i her.

“Noen undervurderer nok nok også at eldre har lang erfaring og kan ha opparbeidet seg gode rutiner, slik at de jobber smartere og er mer trygge på seg selv,” sier Herlofson.

Senter for seniorpolitikk ved fagsjef Roger Moen har vært samarbeidspartner i prosjektet.

Kartlegging av seniorer i ulike bransjer

Seniorrådgiver Linda Hauge. (Foto: Øivind Haug)

Seniorrådgiver Linda Hauge ved Senter for seniorpolitikk trekker i artikkelen også frem Senter for seniorpolitikks undersøkelser av ulike bransjers seniorarbeidstakere. Senter for seniorpolitikk har undersøkt industri, varehandel, akademiske yrker, transport, finans og andre bransjer. (Se rapportene her.)

Se også hvor seniorene jobber her.