Kveldsnytt søndag

Det må bli enklere å jobbe lenge

Senter for seniorpolitikk mener politikerne må tenke nytt for å gjøre det mulig for flere å jobbe lenger.

Av Berit Solli, 8. april 2024

Direktør Kari Østerud mener politikerne må rydde i reglene som begrenser mulighetene til å jobbe lengst mulig. (Skjermdump NRK Kveldsnytt 7. april)

Se innslaget selv her.

Dagens regelverk harmoniserer ikke med virkeligheten, sier direktør Kari Østerud ved Senter for seniorpolitikk til NRKs Kveldsnytt søndag 7. april.

NRKs kamerateam blir med inn på kontoret til den sist ansatte ved Senter for seniorpolitikk, professor Per Erik Solem (79). Østerud fremhever ham som en “kjemperessurs”.

NRK intervjuer Østerud i anledning en sak om psykiater Johan Bratholm (72) som må slutte fordi han ikke lenger får refusjonsordning og driftsstøtte. Østerud mener det er et godt eksempel på at statens pensjonsregler ikke harmoniserer med virkeligheten.

“I Norge kommer vi ikke til å mangle penger, men folk, spesielt innen helse. Og jeg skulle tro at vi ikke har altfor mange psykiatere i landet, og at det ikke står en kø av psykiatere som skal ut i nye jobber. Vi trenger de vi har,” sier Østerud.

Må rydde i reglene

Østerud sier at stortingspolitikerne snart skal inngå et pensjonsforlik. Nå må det ryddes i reglene.

“Vi må tenke helt nytt, for seniorene har ressurser og kompetanse vi trenger. Og de vil jobbe lenge. Da kan vi ikke lenger gjøre det umulig, men gjøre det mulig for flere,” sier Østerud.

Se også innslag på Dagsnytt 18 om alderisme i mediene her.