Informasjon

Frokostseminar om seniorgründere: Sølv i håret, gull for Norge

Hvordan kan vi få flere eldre til å tenke gründerskap? Egne bedrifter eller sammen med unge gründere? Det er temaet på frokostseminaret Innovasjon Norge og SSP arrangerer mandag 12. februar.

Av seniorpolitikk, 2. februar 2018

Linda Hauge ønsker velkommen til frokostseminar. (Foto Tora herud)

Linda Hauge ønsker velkommen til frokostseminar. (Foto Tora herud)

– Eldre gründere gjør det bra! Hver fjerde gründer i Norge er over 50 år. NyAnalyse har på oppdrag for Innovasjon Norge og oss kartlagt omfanget av bedrifter startet av personer i denne aldersgruppen. Nå inviterer vi deg til et frokostseminar der vi deler våre funn, og ser framover:

Hvordan kan vi få flere eldre til å tenke gründerskap? Egne bedrifter eller sammen med unge gründere? sier seniorrådgiver Linda Hauge i Senter for seniorpolitikk (SSP).

I tillegg til vertskapet Kari Østerud, direktør i Senter for seniorpolitikk og Anita Krohn Traaseth, direktør i Innovasjon Norge, får du høre vår nye eldreminister Åse Michaelsen, Terje Strøm, leder i NyAnalyse, Tor Haugnes, høgskolelektor, institutt for strategi og entreprenørskap på BI og gråhårede gründere, som alle deltar i en paneldebatt for å peke på veien videre.

Seniorgründere

På Seniorpolitikk.no finner du intervjuer med seniorgründere.

Her er to av dem:

Balletten er min skattkiste
– Før gikk mennesket på stier i skogen og upløyd mark. Nå går mange bare på flate, kjedelige underlag. Det svekker viktige motoriske funksjoner som balanse og stabilitet. Vi må lære folk å gå på nytt, sa Håvard Engell, tidligere ballettdanser som har jobbet i Olympiatoppen og som er skaperen av GaitLine-skoene i 2015.

Egges eggeplommer
– Diagnostikk er verdens raskest voksende bransje, og vi er verdensledende på antistoffer produsert i høner, sa bonde Ole Egge om gründerbedriften Norwegian Antibodies på Moer gård i Ås i Akershus i 2015.