Informasjon

Frokostseminar om seniorgründere: Sølv i håret, gull for Norge

Hvordan kan vi få flere eldre til å tenke gründerskap? Egne bedrifter eller sammen med unge gründere? Det er temaet på frokostseminaret Innovasjon Norge og SSP arrangerer mandag 12. februar.

Av admin_senior, 2. februar 2018

Linda Hauge ønsker velkommen til frokostseminar. (Foto Tora herud)

Linda Hauge ønsker velkommen til frokostseminar. (Foto Tora herud)

– Eldre gründere gjør det bra! Hver fjerde gründer i Norge er over 50 år. NyAnalyse har på oppdrag for Innovasjon Norge og oss kartlagt omfanget av bedrifter startet av personer i denne aldersgruppen. Nå inviterer vi deg til et frokostseminar der vi deler våre funn, og ser framover:

Hvordan kan vi få flere eldre til å tenke gründerskap? Egne bedrifter eller sammen med unge gründere? sier seniorrådgiver Linda Hauge i Senter for seniorpolitikk (SSP).

I tillegg til vertskapet Kari Østerud, direktør i Senter for seniorpolitikk og Anita Krohn Traaseth, direktør i Innovasjon Norge, får du høre vår nye eldreminister Åse Michaelsen, Terje Strøm, leder i NyAnalyse, Tor Haugnes, høgskolelektor, institutt for strategi og entreprenørskap på BI og gråhårede gründere, som alle deltar i en paneldebatt for å peke på veien videre.

Seniorgründere

På Seniorpolitikk.no finner du intervjuer med seniorgründere.

Her er to av dem:

Balletten er min skattkiste
– Før gikk mennesket på stier i skogen og upløyd mark. Nå går mange bare på flate, kjedelige underlag. Det svekker viktige motoriske funksjoner som balanse og stabilitet. Vi må lære folk å gå på nytt, sa Håvard Engell, tidligere ballettdanser som har jobbet i Olympiatoppen og som er skaperen av GaitLine-skoene i 2015.

Egges eggeplommer
– Diagnostikk er verdens raskest voksende bransje, og vi er verdensledende på antistoffer produsert i høner, sa bonde Ole Egge om gründerbedriften Norwegian Antibodies på Moer gård i Ås i Akershus i 2015.