Journalisten

Gro på 60 i VI OVER 60

- Gjennom mine tolv år her har jeg truffet så utrolig mange mennesker som har inspirert meg, og som har gitt meg troen på at livet over seksti kan være flott. Og det er det, sier den ferske 60-åringen Gro Berntzen.

Av Astri Vannebo, 3. desember 2009

Lekende 60-åring: Journalist Gro Berntzen jonglerer like lett nå som da hun lærte kunsten som jentunge. (Foto Vi over 60)

Lekende 60-åring: Journalist Gro Berntzen jonglerer like lett nå som da hun lærte kunsten som jentunge. (Foto Vi over 60)

Gro Berntzen har jobbet som journalist i magasinet VI OVER 60 i tolv år. Hun var 48 da hun begynte. Nå er hun midt i målgruppa med sine runde seksti år. Hun har fulgt den forrykende utviklingen, fra hun var med og feiret 50.000 abonnenter, til i dag, hvor magasinet når stadig nye milepæler.- Bladet er også blitt større i omfang, har et mye mer moderne utseende og en flottere layout. Da jeg begynte, tok journalistene egne bilder. I dag hyrer vi proffe fotografer når vi er ute på jobb. Innholdsmessig har vi nok også forynget oss, med mer fokus på 60-åringene enn 70- og 80-åringene, men vi må heller ikke gå i den fella at vi forynger oss altfor mye. – Tar gjerne kontroversielle oppdrag- Etter tolv år i bladet, hender det at du føler det som om du «snur bunken»?- Det er klart at det hender vi tar opp temaer som jeg har skrevet om før, men da tar jeg det opp på en ny måte. Nå, for eksempel, jobber jeg med en sak om singellivet. Jeg vil ikke en gang se på noe tilsvarende jeg gjorde for en del år siden. Jeg kan sammenlikne med min tid som lærer. Jeg snudde aldri bunken da heller, men gikk til hvert skoleår og hver klasse på nytt hver gang.-Og nå har du skrevet om et homofilt ektepar?- Jeg tar gjerne litt kontroversielle oppdrag. Det er jo også derfor jeg er journalist. Jeg er nysgjerrig på alt som rører seg, og jeg ønsker å gi leserne våre nye tanker. Det er det som er så spennende! En typisk sekstiåtter- Redaktør Anne Marit fremhever at sekstiåtterne nå er blitt seksti…- Ja, jeg er selv en typisk sekstiåtter. Tok artium i 1968 og var en del av hele bølgen. Og nå er jeg seksti, sier hun, strålende fornøyd med både alder og livssituasjon.- Jeg føler meg privilegert som får lov til å jobbe som journalist i fast stilling med et så spennende stoff. Selv har jeg jobben som en viktig del av identiteten min, og jeg stortrives. Også med mine mandager på hjemmekontoret. Da kan jeg stå opp én time senere og likevel være like tidlig på jobb. Når jeg da setter meg ned ved PC-en for å skrive, ja da koser jeg meg virkelig!