Seniorgründere

Han vet når skoen passer

- Etter å ha levd et liv med eliten, på scenen og i idretten, møter jeg nå helt vanlige mennesker, sa Håvard Engell (68), skaperen av GaitLine-skoene, da Innovasjon Norge og SSP arrangerte frokostseminar om seniorgründe

Av Tora Herud, 13. februar 2018

GaitLine-gründer Håvard Engell i prat med direktør Anita KrohnTraaseth i Innovasjon Norge. (Foto Tora Herud)

GaitLine-gründer Håvard Engell i prat med daværende direktør Anita KrohnTraaseth i Innovasjon Norge. (Foto Tora Herud)

Håvard Engell er tidligere ballettdanser, utdannet på idrettshøgskolen, har jobbet for Olympiatoppen og med sko i Sveits, før han begynte å utvikle GaitLine-skoene i Oslo. Sønnen Andreas Engell er utdannet økonom og daglig leder i firmaet.

– Vi vil skape en sunn bedrift som ansetter folk, sa Andreas Engell. Siden Seniorpolitikk.no intervjuet faren for litt over to år siden, har GaitLine økt bemanningen fra ni til 17 ansatte.

– Balletten er min skattkiste

Flere eldre skal få brukt ressursene sine-Alle har ikke skjønt at vi over 50 er «the dream team» . Vi er litt mer forsiktige, men det vi gjør er gjennomførbart. Tenk hva Norge går glipp av dersom vi ikke får slippe til, sa Norges ferske eldre- og folkehelseminister, Åse Michaelsen (58) (Frp), da hun åpnet frokostseminaret. Hun minnet om at i 2030 vil hver tredje innbygger her i landet være over 60 år.

– Norge skal være et aldersvennlig samfunn. Bærekraften i velferdsordningene er avhengig av at flere er i arbeid og arbeid handler om identitet. Alle som kan og vil skal få være lenger i arbeidslivet, sa hun.Når seniorene tar risiko

Etter at direktør i Innovasjon Norge, Anita Krohn Traaseth, hadde gått gjennom hele raden av myter om eldre arbeidstakere, sa SSP-direktør Kari Østerud at det er nødvendig for samfunnet at flere eldre fortsetter i arbeid. Enten ved at de bytter jobb eller starter opp noe selv.

– Det handler ikke tilrettelegging, sa Østerud og ga ordet videre til Tor Haugnes, høgskolelektor på institutt for strategi og entreprenørskap på BI.

– Vi sitter fast i mentale modeller. Når seniorene tar risiko, selger hytta kanskje, det er da det skjer noe, sa han.

– Hvordan skal vi sørge for at folk investerer og ikke kjøper hus nummer tre? spurte Traaseth.

Ifølge Terje Strøm, sjeføkonom i NyAnalyse, er- Mer enn én av fire gründere er over 50 år