Ute på veien, igjen

Lager film om seniorpolitikk

Senter for seniorpolitikk har kontoret fullt med filmfolk i dag. De lager en liten morsom film som illustrerer stereotypier om seniorer i arbeidslivet. Vi skal bruke filmen ute på foredrag.

Av Berit Solli, 26. april 2022

Nikolai Astrup Wiik

Regissør Nikolai Astrup Wiik blar i manus og instruerer "Frank" og "Kiki" i en av scenene, som tas opp i Senter for seniorpolitikks møterom. (Foto: Berit Solli)

Benjamin-Løkken
Benjamin Løkken (Frank) og Mattis Koppang (Arne) girer opp til tagning. (Foto: Berit Solli)

Senter for seniorpolitikk har tirsdag 26. april kontoret fullt av skuespillere, statister, lydfolk, lysfolk, regissør, produsent og kameramenn. De lager en tre minutters komisk film om stereotypier om eldre arbeidstakere. Filmen skal også kunne “tas ut” i formater på et halvt minutt eller kortere.

Illustrerer fordommer

Mattis Koppang spiller den velmenende, men litt teite, sjefen. Benjamin Løkken spiller unge Frank, som sjefen synes er helt topp. Og Hilde Olaussen spiller senioren Kiki, som sjefen har inntrykk av at er helt utdatert. Unødvendig å si, kanskje, at sjefens fordommer blir avkledd gjennom noen scener.

Filmen(e) skal spesielt brukes i foredrag, og også distribueres i andre passende kanaler, som sosiale medier.

Hilde-Olaussen
Skuespiller Hilde Olaussen (Kiki) og sminkør Wendy Loren har overtatt direktør Kari Østeruds kontor. (Foto: Berit Solli)

“Film er nyttig og morsomt for å vise stereotypier,” sier direktør Kari Østerud ved Senter for seniorpolitikk. Sammen med filmselskapet Wemake har Senter for seniorpolitikk utarbeidet karakterene, manus, osv.

Tar med filmen ut

“Nå er vi i full gang igjen med å være fysisk ute i virksomhetene med foredrag og rådgivning. En film kan illustrere gjenkjennelige situasjoner på en morsom måte og skape gode diskusjoner med ansatte, tillitsvalgte og ledere,” sier Østerud.

Skal du ha en ledersamling, avdelingsmøte eller tillitsvalgtsamling? Ta kontakt med Jon Fjeldstad for å høre hvordan vi kan hjelpe dere med å beholde deres seniorer lenger.

Mattis-Koppang
Mattis Koppang spiller sjefen “Arne”, som legger frem kvartalspresentasjon. (Foto: Berit Solli)

Les også om Oscar-nominasjon: Ni av 20 nominerte er over 50