Senior Smart

Neste stasjon ble Levanger

Musikken er dempet og det lukter nystekte wienerbrød i det tidligere billettutsalget på Levanger stasjon. Geir Mortensen (62) serverer nytrukket kaffe.

Av Tora Herud, 12. juni 2013

- Mange setter pris på en god prat til kaffen

- Mange setter pris på en god prat til kaffen

Over høyttaleren varsler en kvinnestemme at toget fra Trondheim er ventet om få minutter. Mortensen har gjort reisende som kommer og drar, til sitt daglige levebrød. Han bodde i Oslo, men hadde fått gode venner i Levanger og tenkte det var på tide å finne en roligere stasjon i livet.Levanger stasjon er bygd i romantisk, historisk blandingsstil med innslag av jugend-detaljer. Den og alle de andre stasjonene på Hell-Sunnanbanen, som åpnet i 1902, ble tegnet av arkitekt Paul Due. Stasjonen er nyrestaurert og har fått tilbake fargene som var gjemt under åtte lag maling. Og her, i kafeen Daglige Brød AS, serverer Mortensen nettopp det.Seriegründeren- Det er generelt ikke så enkelt å få ny jobb i min alder, og jeg har drømt om å gjøre noe som dette her, sier Geir Mortensen. Så han gjorde det. I fjor. Men en jernbanestasjon er sted for hastige møter. Og jeg entrer toget videre med en fornemmelse av at denne mannen nok har servert før.-Jeg startet Pizzaexpressen i Oslo for 29 år siden, den med åtte 2-tall i telefonnummeret. Vi hadde pick-up-er med ovner på lasteplanet og mange budbilsjåfører. Dette var noe nytt og telefonen glødet. Men en dag etter et halvt års drift, ble det brått stille. Telefonen var død. Det viste seg at det hadde vært brann i telefonsentralen på Frogner, og det tok flere uker før den var reparert. Det ble krise for oss. Jeg var 32 år og hadde jobbet 16-21 timer i døgnet, syv dager i uka siden oppstarten, da jeg fikk et lite hjerteinfarkt. Etter advarsel fra legen, solgte jeg meg ut, sier han. Senere var han med å starte restauranter som ”Lafayette” i Bogstadveien og ”Spigerverket” i Nydalen.Service og god kvalitet- Etter oppstarten har jeg fått flere jobbtilbud. Det som er viktig er å yte kjempegod service. Gjøre litt ekstra. I stedet for margarin på bagettene bruker jeg for eksempel smøreost. Jeg har gjort noen investeringer, og det går økonomisk bra. Jeg har ikke søkt om støtte fra Innovasjon Norge eller andre, det tar så lang tid. Og så er jeg vel litt sær.I starten solgte han grovbrød også.- Det gikk ikke. Folk visste ikke om at jeg hadde brød. Planen er å markedsføre det bedre neste gang, og ha ferskt brød klart klokka 6 om morgenen, en time før butikkene, sier Geir Mortensen.