Fortsetter år for år

Oskar (85) går fortsatt på jobb

Sjefen til Oskar Eriksen (85) fornyer arbeidskontrakten hans årlig. "Det er en del pumper og utstyr som han er ekspert på," sier nestleder på verkstedet hos Nordox, Jørn Aasen.

Av Berit Solli, 17. mars 2021

industri

Industrien risikerer å miste mye kompetanse de neste årene. (iStock)

Oskar Eriksen står opp i femtiden, og rusler fire dager i uken til verkstedet på Helsfyr i Oslo.

“For meg er det sosiale på jobb viktig, og arbeidsmiljøet er godt. Jeg vet ikke om du finner noen bedre arbeidsplass enn Nordox. Jeg tror ikke det,” sier han. Sjefer, kollegaer og lærlinger skryter av at han kan alt på bedriftens mekaniske verksted.

Les intervjuene og hva bedriften gjør hos FriFagbevegelse her.

Eriksen har jobbet hos Nordox i tjue år. “Jeg har ikke tenkt på noen sluttdato. Jeg blir så lenge bedriften har bruk for meg og helsa holder. Så tar vi en dag om gangen,” sier han.

Oskar Eriksen går på jobben på det mekaniske verkstedet på Helsfyr fire dager i uken. (Foto. Ole Palmstrøm, FriFagbevegelse)

Taus kompetanse

Direktør ved Senter for seniorpolitikk Kari Østerud kommenterer at Eriksen er en forbilledlig supersenior. Mange arbeidsgivere har noe å lære om å ta i bruk den tause kompetansen seniorer har.

Østerud påpeker samtidig at den store utfordringen er at folk slutter å jobbe mellom 62 og 65 år. “I mange tilfeller kunne man ha funnet løsninger for å fortsatt stå i jobb som både hadde vært bra for bedriften og for arbeidstakeren,” sier Østerud.

Fakta

Nordox

Bedriften ligger på Helsfyr i Oslo og har røtter tilbake til 1886.

I dag har de 72 ansatte og produserer kobberoksid som selges til over 80 land.

De produserer rundt 20 000 tonn kobberoksid i året. Mesteparten går til bunnstoff på skip og plantevernmiddel til landbruk.

I 2019 omsatte bedriften for 1,1 milliarder kroner og hadde et driftsresultatet på 109 millioner.