Kortfilm med Roger Bjørnstad

På tide med et krafttak for seniorpolitikk

Sjeføkonom i LO Roger Bjørnstad forklarer seniorpolitikk på tretti sekunder.

Av Berit Solli, 9. september 2022

Nav debatt arendalsuka

“Seniorpolitikk handler jo mye om å beholde seniorene i arbeid, og da er det jo hvilke utfordringer de har som styrer seniorpolitikken,” sier Bjørnstad i kortfilmen, som ble tatt opp på kaia i Arendal.

Bjørnstad deltok i debatt arrangert av NAV, sammen med NAV-direktør Hans Christian Holthe, pensjonsutvalgets leder Kristin Skogen Lund og direktør for Senter for seniorpolitikk Kari Østerud. Se opptak av debatten på Facebook her.

Forsømt område

“Generelt vil jeg si at seniorpolitikk er et forsømt område. Det har vært for mye høyretenkning når det gjelder det å stå lenger i jobb. Da tenker jeg på incentivene til å stå lenger i jobb,” sier Bjørnstad i debatten. Han slår fast at med pensjonsordningene vi har nå, så har vi store incentiver til å stå lenger i jobb.

“Problemet er jo at seniorer ikke FÅR stå lenger i jobb. Det har ikke noe med vilje eller incentiver å gjøre. Så nå er det på tide å ta et krafttak for seniorpolitikken, så det blir mulig for seniorene å stå lenger i jobb,” sier Bjørnstad.

Til seniorpolitikk.no utdyper han i kortfilmen:

Sjeføkonom Roger Bjørnstad i LO oppsummerer hva seniorpolitikk er etter debatt med NAV, pensjonsutvalget og Senter for seniorpolitikk under Arendalsuka. (Film: Berit Solli)

“På den ene siden handler seniorpolitikk om å ta vare på og bruke den kompetanse de har så de føler seg verdsatt og nyttige. På den annen side handler det om å tilrettelegge for at de kan stå lenger i arbeid,” sier Bjørnstad.