Jobbmesse i Ski

Trenger alle i arbeid!

NAVs markedsteam i Follo er i gang igjen med jobbseminar for eldre jobbsøkere. Senter for seniorpolitikks Olav Eikemo bidro med innlegg.

Av Berit Solli, 2. mai 2023

Panelsamtale

NAV i Follo arrangerte heldagsmøte for arbeidssøkere over 55 år 25. april. Møtet ble avsluttet med paneldebatt mellom (f.v.) rekrutterere fra et sykehjem, NMBU og NAV, Senter for seniorpolitikks Olav Eikemo og ordstyrer Elaine Bloom. (Foto: Berit Solli)

Markedsteamet i NAV i Follo arrangerte tirsdag 25. april en jobbmesse. Arbeidssøkere over 50 år fikk en dag med foredrag om hvordan det er å være jobbsøker i senkarrieren og møter med mulige arbeidsgivere i regionen. Senter for seniorpolitikk bidro med en liten times innlegg fra seniorrådgiver Olav Eikemo.

“Vi trenger alle mann i arbe’, og vi har fått veldig bra oppmøte i dag. Vi håper å gi kunnskap og inspirasjon,” sier markedsrådgiver Mona Huuse fra markedsteamet i NAV Follo.

Mona Huuse
Mona Huuse, markedsrådgiver i Nav

Målet med arrangementet er å belyse situasjonen eldre jobbsøkere står i, siden det kan være litt vanskeligere å søke jobb etter 55 år. 282 arbeidssøkere var påmeldt, samt arbeidsgivere og samarbeidspartnere av NAV.

“Det er så viktig at vi benytter all tilgjengelig arbeidskraft. Vi trenger alle i jobb, både unge og voksne. Og så trenger man kanskje noen nye idéer til hvordan man skal søke jobb hvis man er blitt ufrivillig arbeidsledig,” sier Huuse.

Fra vikariat til fast jobb

Blant utstillerne var Manpowers Guro Solstad. Hun så særlig etter type “folk på kontor”, altså regnskap, it, logistikk, osv. Hun forteller at virksomheter med en god miks av eldre og yngre arbeidstakere oftest tar inn eldre kandidater:

Skal vi komme til dere?

Senter for seniorpolitikk var representert i storsalen i Nordre Follo av Olav Eikemo. Fem av Senter for seniorpolitikks ansatte reiser rundt og holder foredrag, kurs og opplæring for grupper av alle størrelser. Målgruppene er gjerne ledere, tillitsvalgte, HR og seniorene selv.

Ta kontakt hvis du tenker vi kan passe inn i et arrangement, møte eller kurs hos dere!