Entreprenørskap

Vil du hjelpe 50 til 100?

50 til 100 AS leder et nytt EU-prosjekt og trenger din innsikt. Bli med på workshop 19. august her!

Av Berit Solli, 9. august 2021

gruppebilde

Carsten Hjelde, Jonas Tesfu, Kristin Langnes og Mads Birger Haaland-Paulsen i 50 til 100. (Foto: 50 til 100).

“For mange 50+ere er det en mental vitamininnsprøytning å kunne jobbe med engasjerte mennesker som de ellers ikke ville kommet i kontakt med. For mange bedrifter er det uvurderlig å komme i kontakt med en annen type erfaring enn det de har i sin egen omgangskrets. 50 til 100 kobler erfaring til fremtidens bedrifter,” sier grunnlegger og daglig leder Kristin Langnes. Hun deltok også i podkastserien Senter for seniorpolitikk hadde med Lørn.

50 til 100 er nå prosjekteier og leder av et banebrytende europeisk prosjekt, delfinanisert av AAL programmet. I samarbeid med Senter for seniorpolitikk, NIFU og partnere i Danmark, Nederland og Romania skal de i 2021 gjennomføre et forprosjekt for å lage en europeisk digital plattform for å koble 50+ kompetanse mot oppstartsbedrifter og innen entreprenørskap.

Meld deg på workshop 19. august kl 13 her!

Formålet til 50til100 er at erfarne mennesker kan bruke noe tid til å styrke fremtidens norske bedrifter. Om man vil bruke noen timer i måneden, eller jobbe med dette i full tid er opp til den enkelte. For mange av oppstartsbedriftene er det behov for mentorer, nettverksbyggere, styremedlemmer, investorer, coacher og konsulenter. Noen oppgaver er betalt, andre er det ikke. 50 til 100 tilrettelegger for koblingen mellom bedrift og erfaren person. Så er det opp til partene selv å finne en praktisk måte å jobbe sammen på.

Digital koblingsarena

Det er oppstartsbedrifter som skaper de nye arbeidsplassene, og de trenger kompetanse for å lykkes. Ved å fokusere både på oppstartsbedrifter og seniorer, vil SmartSE prosjektet forsterke fokuset på livslang læring og utnyttelse av ressurser. Et økt fokus på hvordan kompetanse og erfaring blant 50+ere kan bidra til å skape nye arbeidsplasser, og legge tilrette for enkel tilgang, vil øke muligheten til å lykkes med nye bedrifter, og skape flere muligheter for seniorer.

Du kan bidra her

“50 til 100 AS leder et banebrytende EU-prosjekt og trenger din innsikt!” sier Langnes.

Hvis du lurer på noe, kan du sende mail til: ranjit@50til100.no

Se også halv minutts film her.

Mange involverte

Senter for seniorpolitikk har samarbeidet med blant annet Innovasjon Norge om en rapport om entreprenørskap blant seniorer, se rapport her.

For mer informasjon, anbefaler 50til100 å lese her:

Nordisk institutt for forskning og innovasjon

InfoLink Courses

Spherik Accelerator

World Startup

Fakta

50 til 100 er et nettverk som kobler mennesker over 50 med oppstartsbedrifter.
De er åpne for alle mennesker som har fylt eller snart kommer til å fylle 50; og for alle bedrifter i tidlig fase eller oppstartsbedrifter.