Arbeidsmiljø

STAMI med podkast om seniorpolitikk

Podkasten Arbeidsmiljørådet har intervjuet STAMI-direktør Pål Molander og Senter for seniorpolitikks direktør Kari Østerud om arbeidsmiljøets betydning for seniorpolitikken.

Av Berit Solli, 9. juni 2022

Pål Molander

Direktør Kari Østerud og STAMI-direktør Pål Molander ble intervjuet av Svein Tore Bergestuen. (Foto: STAMI)

Statens arbeidsmiljøinstitutt (STAMI) er det nasjonale forskningsinstituttet innen arbeidsmiljø og arbeidshelse. Direktør Pål Molander holder ofte gode innlegg om betydningen av arbeidsmiljø for at seniorer skal kunne og ville jobbe lengst mulig.

Lytt til den halvtimes lange praten mellom Molander, Østerud og intervjuer Svein Tore Bergestuen her. Episoden heter “Kan godt arbeidsmiljø dempe eldrebølga?”

“Derfor treng vi så mange som mogleg i arbeid her i landet, og då må arbeidslivet inkludere dei som av ulike grunnar ikkje er i jobb i dag,” seier Molander til nettsidene til STAMI (på nynorsk).

Han meiner at godt arbeidsmiljø er nøkkelen til å få til dette.

“For eksempel vil det kunne hjelpe at dei eldre er med å tilpasse krava til arbeidet,” seier Molander.

Først og fremst lønsamt

Kari Østerud, leiar i Senter for seniorpolitikk, meiner mellom anna at mange eldre arbeidstakarar leverer gode arbeidsprestasjonar for arbeidsplassen.

“Det er stor kompetansemangel i mange bedrifter, men samtidig er det mange som gløymer at seniorar har ressursar og kompetanse som bedrifta treng. Her kan ein sette inn støtet med å utvikle dei ein har frå før. Og det er forst og fremst lønsamt,” seier Østerud.

Kampen om en jobb etter 50

Fakta

STAMIs podkastserie heter “Arbeidsmiljørådet”.
Følg serien her.
Det er podkastens sjette episode som handler om seniorpolitikk.