LinkedIn-ekspert til frokostmøte

LinkedIn kan gi mer organisk rekruttering

Gjennom LinkedIn kan koblingen mellom senior og rekrutterer skje mye mer organisk, sier LinkedIn-ekspert Fredrik Fornes. Møt ham på vårt frokostmøte tirsdag 13. februar!

Av Berit Solli, 24. januar 2024

Fredrik Fornes

LinkedIn-ekspert Fredrik Fornes deler sine erfaringer på frokostmøte tirsdag 13. februar. (Foto: Stavanger Aftenblad)

“Jeg tror mye av aldersdiskrimineringen i dag skjer ubevisst.

Forhåpentlig vil noen, etter å ha hørt hva jeg deler, åpne øynene for sin egen praksis. Og se at de med enkle grep kan bli mye mer inkluderende i rekrutteringen sin,” sier LinkedIn-guru Fredrik Fornes i Hubify.

Problemet er først og fremst at holdningene i arbeidslivet ikke har holdt tritt med utviklingen i resten av verden, mener han.

Vi blir eldre. Vi jobber lenger. Vi jobber ikke lenger 30 år i samme bedrift.

“Likevel ser vi altså at du allerede fra 40-årsalderen har lavere sjanse for å bli kalt inn til intervju. Norske ledere, som selv har en snittalder godt oppi 50-årene, vil helst ansatte andre enn de som er jevnaldrende. De har altså fordommer mot seg selv. Snakk om paradoks!” sier Fornes.

Praktiserer aldersdiskriminering

Det skrikes etter arbeidskraft. Mange bedrifter klager over at de ikke får tak i gode folk. Samtidig formuleres det stillingsannonser og drives en rekrutteringspraksis som i klartekst forteller at bedriften aldersdiskriminerer.

“Det er langt vanskeligere for seniorer å få jobb på vanlig vis.

De aller mest kyniske bedriftene sorterer på alder, og filtrerer bort seniorer før de i det hele tatt begynner å lese søknaden. Gjennom LinkedIn kan koblingen mellom senior og rekrutterer skje mye mer organisk. Du kan bli kjent med mennesket, oppdage den enorme kompetanse og erfaringen som ligger hos de som er erfarne,” sier Fornes.

Må starte kampen nå

Jeg synes det er viktig at vi unge allerede nå tar denne kampen, på vegne av generasjonen over oss. Ellers vil vi bare stå i nøyaktig samme problem når vi selv blir seniorer. Jeg håper at den dagen jeg er 50, blir jeg sett på en verdifull ressurs – ikke en gammel gubbe. At jeg blir vurdert ut fra hva jeg kan – ikke hvor gammel jeg er. Det er imidlertid en lang kamp å kjempe – derfor må vi starte den allerede nå.

Torsdag 18. januar hadde over 700 personer meldt seg på frokostmøtet. Andre innledere er fagsjef i Senter for seniorpolitikk Roger Moen (les intervju “Selvmotsigelse i rekruttering” her) og NHOs arbeidslivsdirektør Nina Melsom.

“Dette frokostmøtet kan forhåpentlig være et viktig første steg for mange. Derfor er jeg utrolig glad for å høre om den store interessen. Det gir meg håp om at vi faktisk kan skape en endring, sammen,” sier Fornes.

Les mer om programmet og meld deg på her!

Populært om å rekruttere og beholde med Melsom og Fornes

Fakta

Fredrik Fornes hjelper folk og bedrifter å bli mer synlig på LinkedIn.
Se hans nettside her.