Norsk seniorpolitisk barometer

Olav Eikemo gjest i Frokostradioen

NRK P1+ intervjuer Olav Eikemo om årets Norsk Seniorpolitisk barometer.

Av Berit Solli, 9. november 2022

Senter for Seniorpolitikk, Olav Eikemo, seniorrådgiver, © Foto Dag W. Grundseth Bildet må ikke publiseres i noen form, elektronisk eller på trykk uten avtale med fotograf. 2018

Norske virksomheter mangler arbeidskraft. Hvordan folk har det på jobben er viktigere enn privatøkonomien når folk bestemmer seg for å pensjonere seg eller fortsette å jobbe. Ønsket avgangsalder har falt siden 2015, og stabiliserer seg nå på rundt 65 år. Det viser en ny forskningsrapport. Utviklingen går i stikk motsatt retning av hva Pensjonsutvalgets innstilling ønsker å oppnå. Så nå må norske ledere våkne for å holde på sine erfarne, kompetente arbeidstakere.

Flere gleder seg til pensjon

Andelen yrkesaktive som gleder seg til egen pensjonisttilværelse har økt fra 36 til 42 prosent de to siste årene. De yrkesaktive i femtiårene gleder seg mest. Her svarer over halvparten at de gleder seg til å gå av med pensjon.

Å beholde folkene sine er noe av det viktigste norske ledere kan jobbe med akkurat nå. Det høres banalt ut, men at medarbeiderne fortsetter å trives på jobben og får utfordrende arbeidsoppgaver er nøkkelen til å få flest mulig til å jobbe lengst mulig oppover i sekstiårene.

Lytt til Frokostradioen kl 0805 onsdag morgen. Finn opptaket på nrk.no her.

Les mer om barometeret her.

Hør også Barometeret på Frokostradioen