NAVs podkast

Seniorkraften med Solberg og Bugge hos Holtes Halve

NAV-direktør Hans Christian Holte har startet podkast. Den nyeste episoden handler om seniorpolitikk. Han intervjuer forsker Anne Grethe Solberg og journalist og forfatter Mette Bugge.

Av Berit Solli, 7. juni 2023

Holtes halve

NAV-direktør Hans Christian Holte har podkast om tema som angår arbeidslivet. Denne gangen om seniorpolitikk.

Noen drømmer om å gå av med pensjon, mens andre ikke vil slutte selv når de har fylt 70. Norge trenger arbeidskraft og det viktig at flere står lengre i jobb. Er alder en hindring, og hva kan vi gjøre for å sikre at de som vil og kan jobbe får mulighet til det?

Hør podkasten her.

Seniorprofil

Mette Bugge (71) ble i 2016 tildelt prisen Årets seniorprofil. Da hun fylte 70, måtte hun slutte i jobben som sportsjournalist i Aftenposten. Før hun sluttet skrev hun boken Senior – Veien til et langt og lykkelig arbeidsliv. Nå jobber hun for fullt som frilanser.

Å søke jobb etter 55

Anne Grethe Solberg er sosiolog og har nylig forsket på hvordan eldre opplever jobbsøkerprosessen (finn rapporten her). Hun har også skrevet bøker. I 2015 kom hun med boken Et helt menneske i en halv kropp, der hun snakker om mestring og viljestyrke. Om hvordan hun, etter at hun ble skutt av sin fraseparerte ektemann, klarte å komme seg på bena igjen.

Les mer om Mette Bugge her: Sportsjournalist om et langt lykkelig arbeidsliv

Les mer om Anne Grethe Solberg her: Hardt arbeid å få ny jobb etter 55

Les mer her: Holte og Holden skriver i VG og Aftenposten